fbpx

modul ekslusif

7 Tindakan Mudah
Didik Hati Tenang

...Ikut MahuNya Allah

Kenapa perlu ikuti modul ini ?

Tiada apa jenis paksaan untuk modul ini, tapi mohon tanya pada diri

Adakah apa yang kita buat selama ini betul seperti apa mahunya Tuhan kita?

Adakah setiap apa yang kita capai betul membawa kepada kejayaan di Akhirat kelak?

Adakah selama kita hidup, kita berada pada tujuan hidup yang betul?


Jangan sampai bila dihembusan nafas terakhir, baru kita sedar yang selama ini apa yang kita lakukan salah dan tersimpang dari apa tujuan sebenar ! 


Alangkah RUGINYA !


Jangan sampai hanya sikit wang yang kita risau untuk gunakan akan menyebabkan kita mengalami penyesalan PALING BESAR dalam hidup kita iaitu SALAH TUJUAN !

Apa yang akan dikongsikan?

Modul 1 (20 minit)

3 Formula Kejayaan


Ustaz Pahrol akan menerangkan apa sebenarnya Formula Kejayaan yang sangat ramai tak tahu dan mungkin tersalah tahu. Jadi, dengan penerangan ini akan memastikan kita tak gagal dalam kehidupan walau kita mungkin nampak berjaya.

Modul 2 (20 Minit)

Melihat Hidup Melalui Pencipta Hidup


Ini mungkin ramai tak pernah terfikir tentangnya. Selalu kita lihat kehidupan dari sudut kita sebagai manusia, tapi pernah tak kita melihat hidup kita dari pandangan pencipta kita. Adakah kita betul-betul menjalani hidup mengikuti kenapa kita diciptakan?

Modul 3 (20 minit)

Visi Hidup di Dunia dan Akhirat


Kebiasaannya kita akan buat visi berdasarkan apa yang kita mahu dan mungkin terlepas pandang Visi yang lebih penting iaitu Visi Apa yang Allah mahu kita buat. Jadi, bila kita lalui hidup dengan visi apa yang kita mahu, mungkin Visi apa yang Allah tetapkan jadi makin jauh dari kita

Modul 4 (20 minit)

Misi Hidup yang Tepat dan Jelas


Bila dah jelas dengan apa sebenarnya visi kita, apa sepatutnya misi yang perlu kita lakukan untuk capai Visi tersebut. Ustaz Pahrol akan terangkan bagaimana kita nak laksanakan misi hidup berdasarkan Visi apa mahuNya Allah supaya kita tak tersalah dalam menjalani kehidupan ini

Modul 5 (20 minit)

Kenapa Kita Perlu Ada Visi dan Misi Hidup yang Tepat


Apa jadi jika kita salah visi dan misi hidup? Bayangkan kita cuba mendaki bukit yang tinggi untuk capai ke puncak, tetapi bila sampai dipuncak, rupa-rupanya kita tersalah mendaki bukit dan segala penat lelah menjadi sia-sia. begitulah perumpamaan jika kita salah dah visi dan misi hidup

Modul 6 (20 Minit)

Pembahagian dan Peranan Ibadah


Rupa-rupanya ada banyak bentuk ibadah dalam kehidupan seharian. Bukan sekadar solat dan puasa. Didalam modul ni Ustaz Pahrol akan terangkan pembahagian tentang Ibadah dalam bentuk yang lebih mudah faham dan mudah dilaksanakan

Modul 7 (20 minit)

Pentingnya Ibadah Umum


Apa itu ibadah umum? Jom ketahui lebih lanjut mengenai Ibadah Umum yang mungkin belum ramai betul-betul faham apa itu Ibadah sebenar dan Ibadah Umum.

Apa kata mereka yang dah ikuti?

Dr Taufiq Razif

Influencer Parenting Terbesar di Asia Tenggara

"Tenang sangat hidup saya sekarang bila dapat tahu tujuan hidup yang sebenar-benarnya. Memang terbaik sangat ilmu yang diberikan oleh Ustaz Pahrol. Terima kasih sangat. Saya bagi 10/10 😊"

Tuan Afiq Arbae

Founder, Fox Digital

"Alhamdulillah. Sangat berbaloi. Dengan izin Allah, semakin jelas bagaimana nak capai kejayaan bukan sahaja di dunia, malahan yang paling penting mencapai kejayaan di akhirat."

Biodata penyampai

Ustaz Pahrol Mohamad Juoi

Pengurus Besar, Fitrah Perkasa Sdn Bhd

Ustaz Pahrol Mohamad Juoi dilahirkan di Ipoh, Perak pada 20 hb. Mei 1961. 

Beliau aktif menulis lirik-lirik nasyid bagi kumpulan nasyid Tanah Air seperti Hijjaz, Rabbani, Raihan, Inteam, UNIC, Saujana, Mestica, Firdaus, Saffone, Nowseeheart dan lain-lain. 

Antara lirik nasyidnya yang popular ialah Sumayyah, Suci Sekeping Hati, Mendamba Kasih, Siti Khadijah, Cinta Zainab, Setanggi Kasih, Zinnirah, Umar Al Khattab, Salehuddin Al Ayubi, Ratu Syahadah dan lain-lain lagi. 

Beliau juga menghasilkan skrip bagi rancangan TV antaranya Raudhah (ASTRO). Menjadi Pengacara dalam rancangan Islam di RTM.

Kini beliau adalah Pengarah dan Penyelidikan Modul merangkap Pengurus besar Fitrah Perkasa Sdn. Bhd. 

Sebuah syarikat perunding dan latihan yang terlibat dalam program latihan bagi agensi-agensi kerajaan, badan-badan korporat dan syarikat-syarikat swasta. 

Pengalamannya menjelajah negara-negara ASEAN, Uzbekistan, Pakistan, Turki, Jepun, China, Jordan dan Mesir menambah kematangannya dalam bidang penulisan dan latihan.

Beliau juga merupakan bekas ketua editor majalah SOLUSI keluaran Telaga Biru Sdn. Bhd.

Hingga kini beliau telah menulis beberapa buah buku dari pelbagai genre penulisan. Antaranya: Melawan Arus (antologi cerpen), Jendela Hati (antologi Sajak), Turki: Iktibar Sebuah Empayar (kembara), Ideologi Kamal Ataturk dan kesannya terhadap Turki (politik), Tentang Cinta (remaja), Dua hati Satu Rasa, Untukmu yang Tersayang, Dilema Melayu-Islam: Kurang Fikir atau Kurang Zikir. 

PELUANG HIDUP TENANG DENGAN TUJUAN HIDUP SEBENAR !

Didoakan Allah SWT bantu pandu tindakan kita melalui jalan lurus untuk hidup lebih tenang dan jelas tujuan asal kehidupan. Amiin.

Copyright © Company Name. All Rights Reserved. 

REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

tenang

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close
Scroll to Top