fbpx

Nak tak rasa hidup anda jadi best setiap hari?

Baik, begini...

Pernah tak anda ada impian?


Impian nak memiliki kereta idaman contohnya


Selagi tak dapat kereta tu


Selagi tu duk terbayang-bayang imej kereta tadi

Asal lalu je kereta, mesti ternampak kereta idaman anda


Anda pun usaha cari jalan untuk dapat juga kereta tu


Alhamdulillah Allah murahkan rezeki anda


Akhirnya, anda dah dapat memiliki kereta tersebut

Best tak perasaan anda masa tu?


Mesti bestkan bila impian yang selama ini disimpan termakbul.

Kalau nak tahu,
Manusia dekat muka bumi ni sama

Semua layak untuk rasa gembira


Semua layak untuk rasa best


Tak ada seorang pun yang Allah terlupa nak bagi dia rasa gembira dan best

Cuma kita je yang selalu letak rasa best tu pada sesuatu yang tidak kekal..

Letak rasa best dekat kereta

Letak rasa best dekat rumah

Letak rasa best tu dekat perabot dan sebagainya


Sebab tu la rasa best tu sekejap je


Sampai masa mesti rasa jemu dengan kereta, rumah dan perabot semua...


Sudahnya rasa best dapat sekejap je


tapi rasa hambar tu setiap hari... 😢


Ya Allah, Ruginyaa...

Tahu tak apa impian paling besar yang kita kena capai untuk rasa best?

Tiada siapa yang boleh kurniakan kita rasa gembira, rasa seronok dan rasa best melainkan pencipta kita...

Iaitu ALLAH SWT

Impian yang patut kita ada ialah untuk dapatkan cinta Allah SWT

Nak dapat cinta Allah SWT, kena lah ikut apa tujuan kita diciptakan didunia ini..

Apa tujuan Manusia?

Manusia ada 2 Tujuan utama menurut AlQuran

Hamba Allah

      Manusia diciptakan oleh Allah SWT untuk melaksanakan tugasnya sebagai hamba Allah ialah mengabdikan diri kepada Allah swt dalam segala aspek kehidupan. Bukan saja manusia, malah jin juga diciptakan untuk mengabdikan dirinya kepada Allah SWT.


وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ

Dan aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka mengabdi kepada-Ku

(Az-Zariyat : 56)


Khalifah Allah

    Khalifah ialah seorang yang dipertanggungjawabkan oleh Allah untuk mengatur kehidupan manusia di bumi dengan berdasarkan wahyu dan syariat Allah. Supaya kehidupan manusia itu teratur dan mempunyai tujuan hidup yang suci murni untuk mencapai Keredhaan Allah Azza Wa Jalla


وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ ۖ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ

Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi". Mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (Khalifah) dibumi itu orang yang akan buat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami sentiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?". Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui".

(Al-Baqarah : 30)


Atas Izin Allah, Modul 40 Days Journey ini terhasil

Dalam modul ni terkandung 7 Langkah Baiki Diri yang praktikal terus dari Al-Quran

1. Bagaimana Mencari Arah Hidup (Hidayah)

2. Mencari Tujuan Hidup (Ibadah)

3. Apa Jalan Hidup Yang Terbaik (Syariat)

4. Pentingnya Persedian Bekalan Hidup Kita (Solat)

5. Apa Pendorong Hidup Bahagia (Zikir)

6. Apa Penghalang Terbesar Dalam Hidup (Dosa)

7. Bagaimana Pengakhiran Hidup Yang Kita Mahu

Jom tonton Pengakuan Ikhlas dari mereka yang dah lalui 40 Days Journey

Tuan Syed Gaddafi (Ads Hero)

Puan Fazzatol dan Suami

Puan Neeza Hasban

Sertai Hari Ini !

Modul 40 Days Journey dari YAMINIKA ini disediakan khas untuk anda yang inginkan kebahagiaan dalam hidup!

Best Value

Bayaran Bulanan


Khas untuk yang ingin Mencuba

Akses penuh sistem Yaminika

Hanya debit/credit card

Modul "40 Days Journey"

RM50/
Sebulan

Most Popular

Bayaran Tahunan


Khas untuk yang nekad berubah

Akses penuh sistem Yaminika

Boleh guna semua jenis pembayaran

Hanya RM350 setahun

Penjimatan sebanyak RM250

Modul "40 Days Journey"

Modul Free "30 Juz Solution"

Modul Free "Usrah Ahli"

Modul Free "Zero to Hero Mentoring"

Modul Free "Online Magnet Jiwa (OMJ)"

Modul Free "Miracle Journal"

RM29/
Sebulan

Scroll to Top