fbpx

Restart Hidup?

Patut ke aku restart hidup?


Wahai orang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya); dan hendaklah setiap diri melihat dan memerhatikan (muhasabah) terhadap apa yang dia sediakan (daripada amalannya) untuk hari esok (hari akhirat). Dan (sekali lagi diingatkan): Bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Amat Meliputi Pengetahuan-Nya akan segala yang kamu kerjakan.” 

(Al-Hasyr: 18)

Cuba renung sebentar hidup kita?

Fikir balik apa yang kita dah lalui dan hadapi sepanjang hidup ni.

Adakah hidup kita bahagia?

Adakah hidup kita tenang?

Adakah hidup kita mencapai apa yang kita idamkan?

Adakah tidur kita nyenyak setiap malam?

Adakah hati kita lapang tanpa ada rasa gundah?


Jika jawapan anda ya untuk semua soalan diatas, dah boleh tutup laman web ni dan teruskan kehidupan

Tapi..

Jika jawapan anda banyak yang TIDAK,

TOLONG !

TOLONG !

TOLONG BACA SAMPAI HABIS !!

Apa kesan jika hidup kita tak Bahagia, tak tenang, selalu gundah, selalu kurang tidur dan timbul segala masalah dalam kehidupan?

Jika perkara diatas berlaku, 


Adakah kita boleh merasai kebahagian dalam kehidupan dunia dan lagi penting kehidupan selepas kita mati?


Adakah kita yakin kita akan dimasukkan Allah kedalam Syurga dengan apa yang kita buat sekarang?

 

Adakah kita yakin kita tidak dicampakkan dalam Api Neraka dengan segala yang kita usahakan hari ini?


 Cuba renungkan kembali soalan ni dalam hati kita, 

tak perlu beri jawapan pada sesiapa tetapi hanya bagi jawapan dalam hati kita.


 Jika kita merasakan kegelisahan, ketakutan dan kerisauan.

 

TAHNIAH, kerana itu adalah hidayah dari Allah untuk kita kerana kita semua pendosa yang inginkan kebaikan !

 

Tetapi jika kita tidak merasakan apa apa. 


AWAS !


Itu sangat bahaya kerana takut2 kita ditimpa satu azab dunia dari Allah yang dinamakan sebagai istidraj ! 


Nauzubillah!

 

Renung Kembali sedalam dalam nya. Pasti ada rasa yang kita pernah rasa sebelum ini tetapi telah lama dilupai.


Cuba tonton semula video Ustaz Ebit Liew diatas berkenaan kenapa kita tak Bahagia !

  TUJUAN HIDUP !

  Kita dah mula lupa akan tujuan hidup kita.

 Adakah kita dihidupkan Allah semata mata untuk bantu ibu dan bapa kita?

Adakah kita dihidupkan Allah semata mata untuk pastikan keluarga kita hidup senang?

Adakah kita dihidupkan Allah untuk sediakn rumah yang besar, kereta yang selesa untuk seisi keluarga kita?

  Itukah tujuan Allah ciptakan kita didunia ni?

  Semua itu betul, tapi bukan yang UTAMA.

 APA YANG UTAMA?

Tujuan Utama Hidup kena cari dari sumber yang paling Tepat iaitu 

AlQuran !

Surah Ad Dzariat : Ayat 56

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ


Dan aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka mengabdi kepada-Ku.


Perintah untuk jadi hamba yang Soleh

Surah Al Baqarah : Ayat 30

وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ ۖ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ


Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para Malaikat: "Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi". Mereka berkata: "Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerusakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau?" Tuhan berfirman: "Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui"

Perintah untuk jadi Khalifah yang Musleh

Kerana kita lupa akan tujuan asal kita dan tidak betul-betul mendalami nya.

Tapi, takkan nak masuk semula ke pondok-pondok untuk belajar balik semua ni?

Jangan Risau ! Jangan Risau !

  Kerana itu, Tercipta lah kempen RESTART HIDUP !

    MULAKAN KEMBALI HIDUP KITA DENGAN TUJUAN ASAL YANG BETUL BERPANDUKAN ALQURAN DAN SUNNAH !

  Yaminika ditubuhkan untuk membantu memudahkan kita kembali kepada tujuan asal kita tanpa perlu tinggalkan apa yang kita buat sekarang !

 

Jika kita seorang Usahawan, teruskan sebagai usahawan membantu ramai manusia


Jika kita seorang Pekerja, teruskan bekerja dan bantu syarikat


Jika kita seorang Suri Rumah, teruskan membantu suami dirumah.

 

Tidak perlu berhenti apa yang kita lakukan sekarang untuk betulkan tujuan asal kita.

 

Yaminika bawakan ustaz, ustazah, guru guru dan pakar2 dalam satu platform terus ke rumah/office anda

 

Setiap hari Cuma perlu luangkan sekitar 15 -20 minit untuk betulkan semula tujuan asal kita dan kecapi hidup Bahagia didunia. Dan Insyaa Allah di Akhirat kelak.

Miracle You & Miracle Journal

Modul yang direka khas untuk betulkan semula cara atur hidup siap dengan journal kehidupan kita seharian. Insyaa Allah lebih tenang dalam menjalani kehidupan seharian.

Zero to Hero Mentoring

Modul yang mengumpulkan pakar-pakar dalam bidang masing-masing seperti Tuan Haji Asri yang akan berkongsi berkenaan saham patuh syariah, Dr Taufiq Razif berkongsi berkenaan Personal Branding dan ramai lagi pakar yang hebat dalam satu platform. 

40 Days Journey

Modul yang direka khas untuk sedar, faham dan hayati tujuan hidup sebenar diatas muka bumi Allah ini. Akan disampaikan oleh Ustaz Pahrol M Juoi.

Usrah Ahli

Modul yang membawa usrah ke tahap lebih tinggi yang mana setiap ahli dapat bersemuka antara satu sama lain dan berkongsi rasa dan perasaan yang akan dipimpin oleh Ustaz Pahrol M Juoi sendiri

30 Juz Solution

Modul yang membawa motivasi hidup ke tahap baru yang mana setiap hari akan dikongsikan penyelesian masalah hidup terus dari AlQuran. Akan disampaikan oleh Pentaddabur MyQuran Time, Ustaz Fazrul Ismail.

Daurah Kitab

Modul yang membawa Pengajian berkitab di Masjid terus ke telefon anda. Takkan terlepas lagi untuk tambah ilmu agama walau dimana anda berada. Antara kitab yang akan diajar ialah Penawar Bagi Hati dan Munyatul Musolli. Disampaikan oleh Ustaz Mohd Nor bin Omar.

Tapi persoalan nya, adakah apa yang dibawakan ni betul betul boleh bantu anda?

Yaminika mungkin takkan mampu beri jawapan yang khusus untuk persoalan itu, tetapi orang yang merasai nya mampu. Silakan baca pengalaman dan hasil dari perkongsian mereka !

“Saya join Yaminika sebab nak jadi lebih baik, saya nak jadi orang yang sentiasa positif dan fikir baik-baik tentang Allah, nak dekat dengan Allah dan paling penting nak Allah sayang.”

Nik Norhafiza

“Walaupun baru 11 hari, perasaan rasa bersyukur kerana belajar untuk mengutamakan apa yang utama iaitu menjaga hubungan kita dengan Allah dan rasul setiap hari.

Wan Faiz

Asbab morning booster dan evening evaluation buat saya jadi aware dan alert untuk keep track segala kerja buat hari tersebut dan konsisten buat refleksi diri untuk penambahbaikan. Jadi bersemangat setiap hari untuk tempuhi hidup baru.

Nik Liyana Nik Ahmad

“Alhamdulillah. Terkadang hati ini terlupa betapa sayangnya Dia pada hambanya. Ya Allah, syukur dan terima kasih atas perkongsian dan ingatan.”

Suhayati As

“Alhamdulillah syukur dalam Yaminika. Saya akan cuba buka walau satu kali sehari untuk dapat ilmu dan untuk sentiasa beringat. Semoga Allah terus lorongkan saya pada jalan-jalan kebaikan dan memberi manfaat.”

Aida Hasnan

Betapa Allah maha pengasih lagi penyayang, Allah mahu sediakan roh dan emosi saya untuk hijrah perjalanan yang lebih tentang dan bermakna. Alhamdulillah sangat-sangat. Banyak perubahan positif saya rasakan bahkan suami dan anak-anak pun turut sama perasan.

Nazatul Shahnaz

Alhamdulillah, saya rasa bersyukur terpilih untuk masuk dalam Circle Yaminika ini. Setiap hari ada peringatan dan bimbingan untuk menjadi insan yang lebih baik. Insha Allah.

Muhammad Fawwaz Mohamad Fozi

Yuran Sertai Yaminika

Jika dibuat perkiraan tentang manfaat yang dibawakan dalam platform yaminika boleh dilakukan seperti ini


 Miracle You & Miracle Journal - RM1,500


Mentoring – 15 speaker x 3 video x RM50 satu video = RM2,250


40 days journey – 40 x RM100 sehari = RM4,000

 

Usrah Ahli - 24 x RM100 = RM2,400


30 Juz Solution – 365 x RM10 sehari = RM3,650

 

Daurah Kitab - 48 x RM50 = RM2,400

 

Total untuk semua manfaat yang disediakan dalam platform Yaminika berjumlah RM16,200

 

Tetapi, siapa yang mampu bayar sebanyak ini?

Oleh sebab itu, Diskaun sebanyak 96% akan diberikan untuk yang betul-betul nak RESTAR HIDUP !

Ini sistem yang akan anda dapat

POTONGAN HARGA
DISKAUN 96% HARINI !

Sertai 30 Hari Percubaan sekarang dengan Offer Hanya RM50 SAHAJA !

INI APA YANG ANDA AKAN DAPAT DENGAN HANYA RM50

1. Dapat Akses ke semua Modul

2. Dapat 1 Akaun Sistem Yaminika

3. Dapat Berinteraksi dengan semua Ahli Yaminika Sedia Ada

© Copyright YourCompany. All Rights Reserved.

Scroll to Top