fbpx

JOM RESTART HIDUP !

Tolong baca kisah dibawah sampai habis

Setiap kali ada sahabat Facebook saya meninggal dunia, antara perkara pertama saya buat adalah saya akan buka Facebook dia. 


Saya akan scroll status Facebook dia satu persatu dengan penuh sebak dan saya akan cari status paling terakhir dia buat sebelum dia meninggal dunia.


Ada yang baru sahaja post status seminggu lepas, ada juga yang post sehari lepas tapi paling terkejut ada yang post beberapa jam sebelum dia meninggal dunia!


Antara perkara yang paling saya nak tahu adalah.. 


"Apa perasaan sahabat Facebook saya sekarang? Semalam masih hidup.. Tapi sekarang? Apa perasaannya bila dah tinggalkan dunia ini?"


Cari punya cari, akhirnya saya jumpa jawapan kepada persoalan saya ini. Rupanya ada di dalam surah As-Sajdah 


وَلَوْ تَرَى إِذِ الْمُجْرِمُونَ نَاكِسُو رُؤُوسِهِمْ عِندَ رَبِّهِمْ رَبَّنَا أَبْصَرْنَا وَسَمِعْنَا فَارْجِعْنَا نَعْمَلْ صَالِحاً إِنَّا 

مُوقِنُونَ


Dan (alangkah ngerinya), jika sekiranya kamu melihat ketika orang-orang berdosa itu menundukkan kepalanya di hadapan Rabbnya, (mereka berkata), “Wahai Rabb kami, kami telah melihat dan mendengar, maka kembalikanlah kami ke dunia. Kami akan mengerjakan amal soleh. Sesungguhnya sekarang kami telah yakin


Allah. Rupanya antara perkara yang dirasakan oleh mereka yang meninggal dunia adalah PENYESALAN yang amat dasyat sehingga mereka mahu RESTART HIDUP mereka balik!


  Kerana itu, Tercipta lah kempen RESTART HIDUP !

    MULAKAN KEMBALI HIDUP KITA DENGAN TUJUAN ASAL YANG BETUL BERPANDUKAN ALQURAN DAN SUNNAH !

  Yaminika ditubuhkan untuk membantu memudahkan kita kembali kepada tujuan asal kita tanpa perlu tinggalkan apa yang kita buat sekarang !

 

Jika kita seorang Usahawan, teruskan sebagai usahawan membantu ramai manusia


Jika kita seorang Pekerja, teruskan bekerja dan bantu syarikat


Jika kita seorang Suri Rumah, teruskan membantu suami dirumah.

 

Tidak perlu berhenti apa yang kita lakukan sekarang untuk betulkan tujuan asal kita.

 

Yaminika bawakan ustaz, ustazah, guru guru dan pakar2 dalam satu platform terus ke rumah/office anda

 

Setiap hari Cuma perlu luangkan sekitar 15 -20 minit untuk betulkan semula tujuan asal kita dan kecapi hidup Bahagia didunia. Dan Insyaa Allah di Akhirat kelak.

Miracle You & Miracle Journal

Modul yang direka khas untuk betulkan semula cara atur hidup siap dengan journal kehidupan kita seharian. Insyaa Allah lebih tenang dalam menjalani kehidupan seharian.

Zero to Hero Mentoring

Modul yang mengumpulkan pakar-pakar dalam bidang masing-masing seperti Tuan Haji Asri yang akan berkongsi berkenaan saham patuh syariah, Dr Taufiq Razif berkongsi berkenaan Personal Branding dan ramai lagi pakar yang hebat dalam satu platform. 

40 Days Journey

Modul yang direka khas untuk sedar, faham dan hayati tujuan hidup sebenar diatas muka bumi Allah ini. Akan disampaikan oleh Ustaz Pahrol M Juoi.

Usrah Ahli

Modul yang membawa usrah ke tahap lebih tinggi yang mana setiap ahli dapat bersemuka antara satu sama lain dan berkongsi rasa dan perasaan yang akan dipimpin oleh Ustaz Pahrol M Juoi sendiri

30 Juz Solution

Modul yang membawa motivasi hidup ke tahap baru yang mana setiap hari akan dikongsikan penyelesian masalah hidup terus dari AlQuran. Akan disampaikan oleh Pentaddabur MyQuran Time, Ustaz Fazrul Ismail.

Daurah Kitab

Modul yang membawa Pengajian berkitab di Masjid terus ke telefon anda. Takkan terlepas lagi untuk tambah ilmu agama walau dimana anda berada. Antara kitab yang akan diajar ialah Penawar Bagi Hati dan Munyatul Musolli. Disampaikan oleh Ustaz Mohd Nor bin Omar.

Tapi persoalan nya, adakah apa yang dibawakan ni betul betul boleh bantu anda?

Yaminika mungkin takkan mampu beri jawapan yang khusus untuk persoalan itu, tetapi orang yang merasai nya mampu. Silakan baca pengalaman dan hasil dari perkongsian mereka !

“Saya join Yaminika sebab nak jadi lebih baik, saya nak jadi orang yang sentiasa positif dan fikir baik-baik tentang Allah, nak dekat dengan Allah dan paling penting nak Allah sayang.”

Nik Norhafiza

“Walaupun baru 11 hari, perasaan rasa bersyukur kerana belajar untuk mengutamakan apa yang utama iaitu menjaga hubungan kita dengan Allah dan rasul setiap hari.”

Wan Faiz

Asbab morning booster dan evening evaluation buat saya jadi aware dan alert untuk keep track segala kerja buat hari tersebut dan konsisten buat refleksi diri untuk penambahbaikan. Jadi bersemangat setiap hari untuk tempuhi hidup baru.

Nik Liyana Nik Ahmad

“Alhamdulillah. Terkadang hati ini terlupa betapa sayangnya Dia pada hambanya. Ya Allah, syukur dan terima kasih atas perkongsian dan ingatan.”

Suhayati As

“Alhamdulillah syukur dalam Yaminika. Saya akan cuba buka walau satu kali sehari untuk dapat ilmu dan untuk sentiasa beringat. Semoga Allah terus lorongkan saya pada jalan-jalan kebaikan dan memberi manfaat.”

Aida Hasnan

Betapa Allah maha pengasih lagi penyayang, Allah mahu sediakan roh dan emosi saya untuk hijrah perjalanan yang lebih tentang dan bermakna. Alhamdulillah sangat-sangat. Banyak perubahan positif saya rasakan bahkan suami dan anak-anak pun turut sama perasan.

Nazatul Shahnaz

Alhamdulillah, saya rasa bersyukur terpilih untuk masuk dalam Circle Yaminika ini. Setiap hari ada peringatan dan bimbingan untuk menjadi insan yang lebih baik. Insha Allah.

Muhammad Fawwaz Mohamad Fozi

Yuran Sertai Yaminika

Jika dibuat perkiraan tentang manfaat yang dibawakan dalam platform yaminika boleh dilakukan seperti ini


 Miracle You & Miracle Journal - RM1,500


Mentoring – 15 speaker x 3 video x RM50 satu video = RM2,250


40 days journey – 40 x RM100 sehari = RM4,000

 

Usrah Ahli - 24 x RM100 = RM2,400


30 Juz Solution – 365 x RM10 sehari = RM3,650

 

Daurah Kitab - 48 x RM50 = RM2,400

 

Total untuk semua manfaat yang disediakan dalam platform yaminika berjumlah RM16,200

 

Tetapi, siapa yang mampu bayar sebanyak ini?

Oleh sebab itu, Diskaun sebanyak 96% akan diberikan untuk yang betul-betul nak RESTAR HIDUP !

Ini sistem yang akan anda dapat

POTONGAN
DISKAUN 96% 

Sertai 30 Hari Percubaan sekarang dengan Promo Hanya RM50 SAHAJA !

- Dapat Akses ke semua Modul

- Dapat 1 Akaun Sistem Yaminika

- Dapat Berinteraksi dengan semua Ahli Yaminika Sedia Ada

Atau dapatkan tambahan Diskaun sebanyak RM250 dengan tebus di Whatsapp sekarang

© Copyright YourCompany. All Rights Reserved.

Scroll to Top